Mainos
Mainos

Autourheilutähdet muuttavat nuorten asenteita

Rallikuski Mikko Hirvonen ja F1-kuski Heikki Kovalainen ovat mukana dvd:llä, jonka poliisi jakaa kaikille uuden ajokortin saajille. Faktaa ja fiktiota yhdistävän filmin tarkoituksena on vaikuttaa nuorten asenteisiin liikenteessä.

Videon tuottaneen Seven Momentsin projektijohtaja Janne Vainionpään mukaan nuorten asenteisiin on tärkeä vaikuttaa myös ajokortin saamisen jälkeen.

-Pyrimme filmin avulla rikkomaan nuorilla olevaa kuolemattomuuden illuusiota.

Rallitähti Mikko Hirvonen sanoo, että Suomen teillä ei toisia liikkujia oteta huomioon yhtä hyvin kuin ruuhkaisessa Euroopassa.

Teiden valtiaat -dvd:stä on otettu 50 000 kappaleen painos.

"Koko elämä meni hetkessä pirstaleiksi"

Dvd:llä esiintyy myös Krista Lintonen. Hän koki elämänsä dramaattisimmat hetket. Lintonen ja hänen serkkunsa olivat hyvän ystävän kuljettaman auton kyydissä, kun mutkan takaa vastaan ilmestyi väärää kaistaa ajava auto. Mitään ei ollut tehtävissä. Muut autossa olleet kuolivat törmäyksessä heti, Lintonen loukkaantui vakavasti.

-Koko elämä meni hetkessä pirstaleiksi, muistelee Lintonen.

Lintosen mukaan harva teillä liikkuja ajattelee, mitä liikenteessä voi tapahtua.

- Mutta kun näkee onnettomuuksien seuraukset, ajattelee toisella tapaa, hän kuvailee.

Viime vuonna tieliikenteessä loukkaantui 8411 ihmistä ja kuoli 377. Kasvua edelliseen vuoteen on 12,2 prosenttia. Rattijuoppoja saatiin kiinni 28 000, mikä on seitsemän prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme