Mainos
Mainos

"Autoveron määrä vaihtelee arvioitua enemmän"

Käytettyjen tuontiautojen autoveron määrä on vaihdellut Autoliiton mukaan huomattavasti aiemmin arvioitua enemmän. Tullihallituksen mukaan veroprosentti auton hinnasta on ollut alimmillaan bensiinikäyttöisissä tuontiautoissa 13,06 ja dieselkäyttöisissä henkilöautoissa 23,01 prosenttia.

Autoliiton saamien tietojen mukaan veron määrä on ollut korkeimmillaan jopa 40 prosenttia. Autoliiton mukaan veron vaihteluväli on siten ollut aiemmin arvioitua huomattavasti suurempi. Julkisuudessa on arvioitu autoveron vaihdelleen 19-34 prosenttiin automerkistä ja -mallista riippuen. Tulli soveltaa nyt kaikkiin bensiinikäyttöisiin ajoneuvoihin 29 prosentin ja dieselkäyttöisiin 30 prosentin veroa.

Autoveroa määriteltäessä tulli käyttää verotusarvoprosenttia, joka lasketaan tukkuportaan keskimääräisestä ns. cif-hinnasta. Cif-hinta on kuitenkin liikesalaisuus.

-EY-tuomioistuimen syyskuussa antama ratkaisu sallii pienet likimääräisyydet, mutta verohaitarin osoittautuminen näin laajaksi vie pohjan soveltavalta keskimääräiseltä veroprosentilta, arvioitiin Autoliitosta tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme