Mainos
Mainos

"Autoveron määrä vaihtelee arvioitua enemmän"

Käytettyjen tuontiautojen autoveron määrä on vaihdellut Autoliiton mukaan huomattavasti aiemmin arvioitua enemmän. Tullihallituksen mukaan veroprosentti auton hinnasta on ollut alimmillaan bensiinikäyttöisissä tuontiautoissa 13,06 ja dieselkäyttöisissä henkilöautoissa 23,01 prosenttia.

Autoliiton saamien tietojen mukaan veron määrä on ollut korkeimmillaan jopa 40 prosenttia. Autoliiton mukaan veron vaihteluväli on siten ollut aiemmin arvioitua huomattavasti suurempi. Julkisuudessa on arvioitu autoveron vaihdelleen 19-34 prosenttiin automerkistä ja -mallista riippuen. Tulli soveltaa nyt kaikkiin bensiinikäyttöisiin ajoneuvoihin 29 prosentin ja dieselkäyttöisiin 30 prosentin veroa.

Autoveroa määriteltäessä tulli käyttää verotusarvoprosenttia, joka lasketaan tukkuportaan keskimääräisestä ns. cif-hinnasta. Cif-hinta on kuitenkin liikesalaisuus.

-EY-tuomioistuimen syyskuussa antama ratkaisu sallii pienet likimääräisyydet, mutta verohaitarin osoittautuminen näin laajaksi vie pohjan soveltavalta keskimääräiseltä veroprosentilta, arvioitiin Autoliitosta tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot