Mainos
Mainos

Autoverouudistukselle lopullinen sinetti

Veron suuruus on 10-40 prosenttia yleisestä vähittäismyyntiarvosta auton hiilidioksipäästöstä riippuen. Veroprosentteja sovelletaan sekä uusiin että käytettyinä ostettuihin autoihin.

Eduskunta on hyväksynyt lopullisesti vuoden alussa voimaan tulevan autoverouudistuksen.

Henkilöautojen autoveroprosentin suuruus porrastetaan auton hiilidioksidipäästöjen perusteella. Samalla veron keskimääräistä tasoa alennetaan noin kuudenneksella. Henkilöautojen verotuksessa sovellettavista kiinteistä vähennyksistä luovutaan.

Veron suuruus on 10-40 prosenttia yleisestä vähittäismyyntiarvosta auton hiilidioksidipäästöstä riippuen. Niistä henkilöautoista, joista ei ole päästötietoa, veroa kannetaan auton kokonaismassan ja käyttövoiman perusteella määräytyvän laskennallisen päästötiedon perusteella.

Veroprosentteja sovelletaan sekä uusiin että käytettynä verotettaviin tuontiautoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot