Mainos
Mainos

Autovuokraamojen ovet käyvät yhä tiuhaan

Suomalaiset vuokraavat entistä enemmän autoja. Vuokra-autoja käytetään kiihtyvllä vauhdilla vapaa-ajalla kotimaassa. Mutta muissa pohjoismaissa käyttö on vielä laajempaa.

Vuokraukset ovat lisääntyneet Suomessa 10 prosentin vauhtia koko 2000-luvun. Tällä hetkellä autoja vuokrataan 350 000 kertaa vuodessa. Etenkin kesäviikkoina vuokraus on tuttu kuvio yhä useammalle suomalaiselle. Oman parkkipaikan sijasta kävellään autovuokraamoon.

Kallis polttoaine voi hidastaa vuokraamista

Kuluva vuosi saattaa kuitenkin hidastaa alan nousukiitoa. Avis Autovuokraamon maajohtaja Hannu Kankkunen on huolissaan vauhdin mahdollisesta hiipumisesta. Vielä toistaiseksi on saatu hyvää vauhtia kiinni Ruotsin ja Norjan kehitystä.

Suomen Autovuokraamojen liitton puheenjohtaja Matti Holopaisen mukaan nimen omaan yksityishenkilöiden määrä vuokraajina on kasvussa.

Nouseva polttoaineen hinta merkitsee myös sitä, että satunnainen yksityisautoilun tarve voisi kohdistua vuokra-autoihin.

Toisaalta aina kun liikkuminen kallistuu, sillä on negatiivisia vaikutuksia. Nousseet kustannukset voivatkin viedä alaa kahteen suuntaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme