Mainos
Mainos

Avi: Anniskelun jatkoajan vapautuminen lisäisi meluhaittaa

Ravintola-anniskelun jatkoaikaluvan poisto voisi aiheuttaa meluongelmia, arvioi aluehallintovirasto (avi). Hallituspuolueiden suunnitelmien mukaan anniskelua saisi jatkaa aamuneljään asti pelkällä ilmoituksella.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Jarmo Castrén korostaa, että lakimuutoksen vaikutuksia on mahdotonta arvioida vielä tässä vaiheessa. Hän kuitenkin ennakoi, että ravintoloiden naapurit kärsisivät melusta entistä enemmän.  

– Enpä halua sen jälkeen asua ravintolan yläkerrassa. Tälläkin hetkellä ravintolasta kantautuva musiikkimelu on tietyissä paikoissa ongelma.

Ongelmallista Castrénin mukaan on, jos avi ei saa oikeutta puuttua meluhaittaan.  
Byrokratian kannalta jatkoaikaluvan vaihtuminen ilmoitukseen ei välttämättä ole merkityksellistä, Castrén arvioi.  

– Se ei meidän työtä yhtään poista, jos joudumme katsomaan samat asiat kuin tähänkin mennessä. 

Avi kuitenkin odottaa nyt hallituksen esitystä.

MaRa kiittää byrokratian purkamista

Ravintola-alan etujärjestö MaRa on tyytyväinen ravintola-anniskelun byrokratian purkamiseen.

MaRan toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan byrokratian hoitaminen on vienyt paljon aikaa ravintolayrittäjiltä. Esimerkiksi anniskeluluvat ovat hänen mukaansa turhia.

Suunnitelmien mukaan erillisiä A- ja B-oikeuksia ei tulevaisuudessa tarvittaisi. Nykyisin A-luvalla saa myydä kaikkia alkoholijuomia, B-luvalla korkeintaan 22-prosenttisia.  

MaRan mukaan suurin ongelma anniskelussa on arvonlisävero, jonka se haluaisi laskea 14 prosenttiin. Myös avin Castrénin mukaan anniskeluoikeuksien muutos olisi lähinnä tekninen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme