Mainos
Mainos

Avioliittoaloitteen tekijöitä kuullaan eduskunnassa

Tasa-arvoiseen avioliittolakiin tähtäävästä kansalaisaloitteesta järjestetään julkinen kuuleminen eduskunnassa tänään.

Tilaisuuteen on kutsuttu kansalaisaloitteen tekijöiden edustajia. Heiltä lakivaliokunnan jäsenet voivat kysellä tarkempia perusteluja avioliittolain muuttamiselle.

Julkinen kuuleminen tarkoittaa, että tiedotusvälineet ja muutkin kansanedustajat kuin lakivaliokunnan jäsenet voivat seurata tilaisuutta paikan päällä. Kuuleminen on myös nähtävissä suorana verkkolähetyksenä eduskunnan internetsivuilta.

Eduskunnan lakivaliokunta jatkaa kuulemisen jälkeen aloitteen käsittelyä omassa piirissään. Valiokunta päättää silloin, mitä muita tahoja se haluaa vielä kuulla ja minkälaisella aikataululla ennen kuin se laatii oman kannanottonsa asiasta.

Lakivaliokunta äänestää käsittelynsä päätteeksi, puoltaako vai vastustaako se aloitteen hyväksymistä. Ratkaiseva äänestys asiasta käydään myöhemmin, kun asia aikanaan palaa koko eduskunnan päätettäväksi.

Julkinen kuuleminen on järjestetty myös turkistarhauksen kieltämistä ajavasta kansalaisaloitteesta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme