Mainos
Mainos

Avoimia työpaikkoja ennätysmäärä

Työministeriön tuoreen työllisyyskertomuksen mukaan työttömyysaste laski viime vuonna 8,8 prosentista 8,4 prosenttiin.

Avoimia työpaikkoja oli työnvälityksessä viime vuonna ennätysmäärä. Työvoimatoimistoissa oli avoinna kaikkiaan 414 000 työpaikkaa, mikä on noin 69 200 työpaikkaa enemmän kuin edellisenä vuonna.

Avoimista työpaikoista yhdeksän kymmenestä saatiin täytettyä. Työttömyysaste laski 8,8 prosentista 8,4 prosenttiin. Tiedot ilmenevät työministeriön tuoreesta työllisyyskertomuksesta.

Avoimista, vähintään vuoden mittaisista työpaikoista oli pysyväisluonteisia 42 prosenttia. Paikkoihin löytyi työntekijä keskimäärin vajaassa kolmessa viikossa.

Eniten työpaikkojen määrä koheni rakennus- ja palvelualoilla. Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan kuukausittain keskimäärin 220 000, mikä on 9 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työvoimatoimistoissa asioi vuoden aikana työnhakijana 783 000 ihmistä. Noin puolella työnhaun syynä oli määräaikaisen työsuhteen päättyminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme