Mainos
Mainos

Avoimia työpaikkoja ennätysmäärä

Työministeriön tuoreen työllisyyskertomuksen mukaan työttömyysaste laski viime vuonna 8,8 prosentista 8,4 prosenttiin.

Avoimia työpaikkoja oli työnvälityksessä viime vuonna ennätysmäärä. Työvoimatoimistoissa oli avoinna kaikkiaan 414 000 työpaikkaa, mikä on noin 69 200 työpaikkaa enemmän kuin edellisenä vuonna.

Avoimista työpaikoista yhdeksän kymmenestä saatiin täytettyä. Työttömyysaste laski 8,8 prosentista 8,4 prosenttiin. Tiedot ilmenevät työministeriön tuoreesta työllisyyskertomuksesta.

Avoimista, vähintään vuoden mittaisista työpaikoista oli pysyväisluonteisia 42 prosenttia. Paikkoihin löytyi työntekijä keskimäärin vajaassa kolmessa viikossa.

Eniten työpaikkojen määrä koheni rakennus- ja palvelualoilla. Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan kuukausittain keskimäärin 220 000, mikä on 9 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työvoimatoimistoissa asioi vuoden aikana työnhakijana 783 000 ihmistä. Noin puolella työnhaun syynä oli määräaikaisen työsuhteen päättyminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot