Mainos
Mainos

Avoimista työpaikoista valtaosa pätkätöitä

Avoimien työpaikkojen määrä väheni viime vuoden lopulla rajusti. Avoimia työpaikkoja oli Tilastokeskuksen mukaan loka-joulukuussa yli neljännes vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä avoimia työpaikkoja oli kaikkiaan 27 800. Tarjolla olleista paikoista yli puolet oli pätkätöitä. Kaikkiaan 37 prosenttia avoimista työpaikoista oli määräaikaisia ja 17 prosenttia osa-aikaisia.

- Käytännössä asia näkyy kasvaneina asiakasvirtoina, välillä on ihan jonoja. Meidän virkailijat on aika kovilla, kertoo Helsingin työ- ja elinkeinotoimiston tiedottaja Maarit Finne.

Avoimet työpaikat vähenivät koko maassa. Toimialoista avoimet työpaikat vähenivät teollisuudessa, rakentamisessa, kaupassa ja liike-elämän palveluissa.

Koko vuonna avoimia työpaikkoja oli vielä keskimäärin yhtä paljon kuin vuotta aiemmin eli noin 55 000. Mutta loppuvuonna pudotus oli heikentyneen taloustilanteen vuoksi raju.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme