Mainos
Mainos

Avoimista työpaikoista valtaosa pätkätöitä

Avoimien työpaikkojen määrä väheni viime vuoden lopulla rajusti. Avoimia työpaikkoja oli Tilastokeskuksen mukaan loka-joulukuussa yli neljännes vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä avoimia työpaikkoja oli kaikkiaan 27 800. Tarjolla olleista paikoista yli puolet oli pätkätöitä. Kaikkiaan 37 prosenttia avoimista työpaikoista oli määräaikaisia ja 17 prosenttia osa-aikaisia.

- Käytännössä asia näkyy kasvaneina asiakasvirtoina, välillä on ihan jonoja. Meidän virkailijat on aika kovilla, kertoo Helsingin työ- ja elinkeinotoimiston tiedottaja Maarit Finne.

Avoimet työpaikat vähenivät koko maassa. Toimialoista avoimet työpaikat vähenivät teollisuudessa, rakentamisessa, kaupassa ja liike-elämän palveluissa.

Koko vuonna avoimia työpaikkoja oli vielä keskimäärin yhtä paljon kuin vuotta aiemmin eli noin 55 000. Mutta loppuvuonna pudotus oli heikentyneen taloustilanteen vuoksi raju.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot