Mainos
Mainos

Avointen työpaikkojen määrä ennallaan

Avointen työpaikkojen määrä pysyi Tilastokeskuksen mukaan lähes ennallaan kolmannella vuosineljänneksellä

.

Syyskuun alussa työpaikkoja oli avoinna 32900 kappaletta eli 2000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskus on kerännyt tietoja avoimista työpaikoista neljännesvuosittain viime vuoden alusta alkaen. Tiedot kerätään puhelinhaastatteluna yritysten ja julkisyhteisöjen toimipaikoista. Tämänkertainen kysely tehtiin syyskuun 1. päivänä. Sen osoittama muutos on niin vähäinen, että mahtuu vielä kyselyn virhemarginaalin sisään.

Avoimista työpaikoista 21500 eli 65 prosenttia oli yksityisten yritysten tarjoamia. Avoimet työpaikat vähenivät Uudellamaalla, mutta lisääntyivät muualla Etelä-Suomen läänissä sekä Länsi-Suomen läänissä. Toimialoista avoimet työpaikat vähenivät rakennusalalla ja julkisissa palveluissa. Avoimista työpaikoista 18 prosenttia eli lähes joka viides oli osa-aikaisia ja 38 prosenttia määräaikaisia tehtäviä. Osa-aikaisten työpaikkojen suhteellinen osuus oli vuoden takaisesta hieman vähentynyt ja määräaikaisten hieman lisääntynyt. Noin kolmannes kaikista avoimista työpaikoista oli sellaisia, joiden täyttämisessä työnantajat kertoivat kokeneensa vaikeuksia.

(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme