Mainos
Mainos

Avoliittolaista kielteistä palautetta

Lakipykälä

Oikeusministeriö on saanut valmisteluvaiheessa olevasta avoliittolaista suurimmaksi osaksi kielteistä kansalaispalautetta. Internetin kautta kerättyjä palautteita annettiin hieman alle kolmesataa, suurin osa avoliitossa eläviltä.

Ehdotukseen kriittisesti suhtautuneet olivat sitä mieltä, ettei yhteiskunnan tarvitse puuttua lainsäädännöllä avoliiton purkautumiseen. Vastaajat kokivat avopuolisoiden osaavan itse hoitaa omaisuudenjaon mahdollisessa erotilanteessa.

- Lain valmistelijana minua arveluttaa, ovatko vastaajat ymmärtäneet ehdotuksen sisällön aivan oikein, pohtii lainsäädäntöneuvos Salla Lötjönen oikeusministeriöstä.

- Lähtökohta laissa oli se, että omistusasiat säilyvät ennallaan. Ideana oli vähimmäissuojan takaaminen niissä tilanteissa kun omistusasioita ei ole ehditty vielä miettiä.

Myönteistä palautetta antanut vähemmistö koki lain hyväksi esimerkiksi äkillisen kuolemantapauksen varalta.

- Palaute otetaan huomioon jatkovalmistelussa. Syksyllä aiheesta saataneen hallituksen esitys, mutta sen yksityiskohdista en osaa kertoa tarkemmin, Lötjönen kertoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot