Mainos
Mainos

Avopuolisojen omaisuuden jakamiseen valmistellaan lakia

Eroavien avopuolisojen omaisuuden jakamisesta valmistellaan lakia. Oikeusministeriön lainsäädäntöneuvoksen Tuomo Antilan mukaan lakia tarvitaan, jotta myös avopuolisoilla olisi jonkinlainen taloudellinen vähimmäissuoja avoliiton päättyessä.

Antilan mukaan laki tulisi tyypillisimmin apuun silloin, kun toinen avopuolisoista on käynyt töissä ja toinen hoitanut pitkään lapsia kotona. Tällaisissa erotilanteissa töissä käyneelle jää usein enemmän omaisuutta, vaikka myös toinen on osallistunut kotona perheen ja arjen pyörittämiseen.

Lain avulla kotona ollut voisi eron tullessa saada hyvitystä perheen eteen tekemästään työstä.

Työryhmä miettii myös avolesken asemaa. Antila kuitenkin muistuttaa, että lain tarkoituksena ei ole rinnastaa avopuolisoita aviopuolisoihin.

Avoleskellä ei lain mukaan olisi edelleenkään perintöoikeutta, mutta pesänjakaja voisi harkintansa mukaan myöntää leskelle kuolinpesästä jonkinlaista avustusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme