Mainos
Mainos

Avustaja: Hautala tiesi rikosilmoituspohdinnasta

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) oli tietoinen, että Arctia Shipping harkitsi rikosilmoituksen tekemistä Greenpeacen aktivisteista, kertoo Hautalan erityisavustaja Lauri Korkeaoja.

STT ei ole tavoittanut Washingtonissa työmatkalla olevaa Hautalaa kommentoimaan Iltalehden tämänpäiväistä uutista. Lehden mukaan Hautala olisi estänyt valtionyhtiö Arctia Shippingia tekemästä rikosilmoitusta yhtiön jäänmurtajilla mieltään osoittaneista Greenpeacen aktivisteista.

Korkeaoja vahvistaa, että ministeri tiesi rikosilmoituksen mahdollisuudesta. Sitä hän ei halua kommentoida, oliko Hautala yhteydessä yhtiöön.

– Tämä on puolitoista vuotta vanha juttu, ja meidän pitää keskustella virkamiesten kanssa, miten asia oikeasti meni, Korkeaoja sanoo.

Arctia Shippingin viestintäjohtaja Markku Tuhkanen vahvistaa, että yhtiöllä oli rikosilmoitus Greenpeacesta tekeillä toissa keväänä. Hän ei kuitenkaan kerro, estikö Hautala ilmoituksen teon.

Tuhkasen mukaan rikosilmoitus koski tapahtumia 16.3. 2012. Tuolloin Greenpeacen aktivistit nousivat kahdelle valtionyhtiön jäänmurtajalle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme