Mainos
Mainos

Awacs tutkakone vieraili Suomessa

Naton massiivinen johtamis- ja valvontalentokone AWACS vieraili tänään ensi kertaa Suomessa. Nato on pyytänyt myös Suomen ilmavoimien hävittäjiä osallistumaan rauhankumppanuusharjoituksiin.

Mahtavat Awacs-koneet ovat olleet mukana sekä Persianlahden että Bosnian sodissa. Awacsit ovat tehokkaita valvontakoneita, mutta ennen kaikkea ne on suunniteltu globaalista sodankäyntiä varten. Awacseista voidaan vieraalla mantereella johtaa niin ilmavoimien kuin maavoimienkin toimintaa.

Suomessa vieraillut Awacs liittyy naton rauhankumppanuusohjelmaan. Kiireisellä aiktaululla liikkeellä ollut kone käy Suomen lisäksi seitsemässä muussa rauhankumppanuusmaassa.

Nato onkin jo pyytänyt Suomen ilmavoimia mukaan harjoituksiinsa. Toistaiseksi suomalaisia lentäjiä on ollut mukana vain esikuntatehtävissä, vaikka kysyntää on ollut lentotehtäviinkin. Toistaiseksi suomalaiset lentelevät kuitenkin kotimaan ilmatilassa.
(MTV3/Juha Muurinen)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme