Mainos
Mainos

Ay-johtaja vanhuspalveluista: Jatkuvaa kädenvääntöä kuntien kanssa

Vasta esitetyn vanhuspalvelulain tyrmännyt ay-johtaja ei usko lain tuovan helpotusta sen enempää vanhusten kuin hoitajienkaan arkeen.

– Elämän varrella olen oppinut, että en oikein tahdo enää uskoa näihin "tarvittaessa voidaan" asioihin, toteaa Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki.

Palomäki on pettynyt siihen, ettei lakiehdotukseen tullut asetusta henkilöstön minimimäärästä. Siihen kirjattiin ainoastaan, että henkilöstömitoituksesta voidaan säätää tarvittaessa asetuksella.

Suositukset henkilöstömäärästä eivät Palomäen mukaan riitä.

– Meillä ei Suomessa noudateta näitä suosituksia. Meillä on jatkuvasti kuntien kanssa ja myös yksityissektorilla jonkunlaista kädenvääntöä, että onko väkeä tarpeeksi ja ketä siihen lasketaan.

Palomäen mukaan Suomessa tehdään hyvääkin vanhuspalvelutyötä.

– Laki olisi tarvittu niitä varten, jotka eivät suosituksia halua noudattaa, niskuroijia varten.

– Meillä tulee vastaan joka päivä laitoksia, joissa ei ole riittävästi väkeä. Myös kotihoito on vaikeassa tilanteessa, kun vanhuksia siirretään kotihoitoon eikä sinne ole tullut lisää työntekijöitä.

Palomäki tyrmää myös kuntauudistuksen aikataulun.

– En usko siihen tässä aikataulussa enkä näe, että se toteutuu tällä tavalla, kun meillä samaan aikaan kiireisesti tehdään myös sosiaali- ja terveydenhuollon hallintoa ja rahoitusta koskevaa uudistusta.

(MTV3)

Katso SuPerin puheenjohtajan Juhani Palomäen haastattelu Torstaikabinetissa: (Huomenta Suomi 26.4.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot