Mainos
Mainos

Ay-johtajat takajaloillaan irtisanomisista

Palkansaajajärjestöt vaativat jatkuvien irtisanomisten saamista kuriin. Ay-johtajien mielestä poliittiset päättäjät eivät voi vain seurata vierestä, miten hyvässä tuloskunnossa olevat yritykset saneeraavat henkilöstöään.

Lauri Ihalainen

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen esittää neuvotteluja työmarkkinaosapuolten välille ja haluaa työnantajien ottavan kantaa tilanteisiin, joissa voittoa tekevät yritykset irtisanovat suuria määriä työntekijöitään. Hän pitää käsittämättömänä teleliikennekonserni Elisan kaltaisia 900 ihmisen irtisanomisia.

Ihalaisen mukaan järjestöjen tulisi selvittää yhteiset keinot, joilla voitaisiin välttää suuremmat irtisaomiset lähikuukausien aikana.

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää vaatii myös maan hallitusta puuttumaan tilanteeseen.
-Terveiden ja voittoa tuottavien yritysten irtisanomiset on saatava loppumaan, ja tässä työssä tarvitaan ay-liikkeen voimaa. Asian edistäminen vaatii määrätietoisia toimia, ja tällöin kyseeseen tulevat myös TU:n esittämät, keskusjärjestöjen yhteiset painostustoimenpiteet, sanoo Mäenpää.

STTK:lainen Toimihenkilöunioni esittää koko maan ja kaikki alat kattavaa 15 minuutin yleislakkoa. Mielenilmauksella halutaan vauhdittaa myös yt-lain uudistamista. Yt-neuvottelujen piirissä on pelkästään Toimihenkilöunionin jäsenistä kesän jälkeen ollut noin 5000 toimihenkilöä.
(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 30.10.2003)

Työnantajat tyrmäävät neuvotteluvaatimukset irtisanomisista.

(Kymmenen uutiset 30.10.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot