Mainos
Mainos

Ay-johtajat yllättyivät EK:n johtajavaihdoksesta

Työmarkkinoiden neuvottelupöydän ay-puolella työnantajien EK:n toimitusjohtajavaihdoksesta yllätyttiin enemmän ja vähemmän.

Ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (sd.) ja toimihenkilöiden STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää (sd.) pitivät vaihdosta yllätyksenä.

Korkeasti koulutettujen Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder (kok.) sanoo aavistelleensa jotain olevan ilmassa kesän jälkeen.

– Olisin uskonut, että vanha toimitusjohtaja olisi jatkanut pikkuisen pidempään, mutta kyllä se on ollut ilmassa, kun rupeaa miettimään, kuinka kovaa kritiikki on ollut, ja EK:n hallitus kaatoi yksimielisesti neuvotellun ratkaisun koulutuspäivistä, Fjäder sanoo.

Lyly toivoo, että EK ja uusi toimitusjohtaja Jyri Häkämies (kok.) toimisivat niin, että edunvalvontatyössä rakennettaisiin enemmän yhteistyötä kuin eriseuraisuutta. Kiistaa on nyt koulutuspäivistä ja työeläkemaksuista.

– Työnantaja on vähän yllättävälläkin tavalla kiristänyt linjaansa kahdessa tärkeässä asiassa. Kokonaisuudessaan Suomessa tehdään paljon hyvää yhteistyötä työmarkkinajärjestöjen kesken, muistuttaa Mäenpää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme