Mainos
Mainos

Ay-liike ei anna yt-lakikiistassa periksi

Hallitusryhmät ratkovat yt-lakikiistaa huomenna rajussa ilmanalassa.

Hallitus yrittää vihdoin huomenna ratkaista yt-lain kohtalon hallitusryhmien puheenjohtajien johdolla. Neuvottelujen vaikeudesta kertoo, ettei neuvottelujen paikasta tai ajasta kerrota mitään.

Kiistana on yt-menettelyn piirissä olevien yritysten koko. Kolmikannan esityksessä velvollisuuksia ulotettaisiin myös alle kolmenkymmenen hengen yrityksiin. Keskusta ja RKP vastustavat.

Kovin puhuri käy Hakaniemestä, ay-liike ei hyväksy kolmikantaisesti sorvatun esityksen sormeilua.

-Lukumäärää ei voi muuttaa millään tavalla, se romahduttaa koko järjestelmän, sitten jos halutaan jotain teknisiä uudistuksia tai sellasia keskustella, se pitää myös kolmikannassa kattoa. Pitää lähteä siitä, että se vahvistaa ja parantaa tätä lakia, ei heikennä, toteaa Metalliliiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa.

Yt-lakikiista on valanut huteran pohjan ensi kesän tupo-neuvotteluille. Neuvottelujen päänavaajana yleensä toiminut mahtava Metalliliitto uhkaa laittaa kolmikannan puntariin, mikäli hallitus huomenna avaa yhdessä sovitun esityksen.

-Se tulee vaikuttamaan kaikkiin tulopoliittisiin ratkaisuihin sen jälkeen. Hallitus ei ole enää uskottava sen jälkeen jos se avataan, Vuorenmaa toteaa.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma sanoi eilen, ettei lakiesityksen avaaminen ole mahdotonta. SDP:n puoluehallituksen jäsen Vuorenmaa taas uskoo, ettei Heinäluoma ollut tosissaan.

Keskusta puolestaan on tehnyt yt-laista pääministerin johdolla arvovaltakiistan. Periksi ei voi antaa, etteivät omat syyttäisi demareiden kumartelusta.

Jos kiistaan ei löydy ratkaisua, jää se hankaamaan pahasti punamultayhteistyötä ensi kevään vaaleissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme