Mainos
Mainos

Ay-liike hakee yhä sopua lakkorajausten pelisäännöistä

Palkansaajien keskusjärjestöt hakevat Tehy-kiistan jälkipyykkinä edelleen yhteisiä linjauksia siitä, miten työtaistelut olisi rajattava. Pelisääntöjä pohtiva työryhmä ei vielä tänään päässyt yksituumaisuuteen.

Sekä SAK:sta, STTK:sta että Akavasta vakuutettiin, että yhteisiä kirjauksia ja sopua haetaan tosissaan. Järjestöt olivat muutoin harvasanaisia siitä, millaisia muotoiluja neuvottelupöydässä tässä vaiheessa on tarjolla.

Järjestöt pääsivät jo kerran yhteiseen näkemykseen siitä, miten lakkorajoja koskevaa kirjausta muutetaan, mutta malli törmäsi hoitoalan Tehyn ja Superin vastustukseen. Ne epäilivät, että sanamuoto "lakkorajat pyritään määrittelemään siten, etteivät työtaistelutoimenpiteet aiheuta hengen- tai terveydenvaaraa" voisi käytännössä viedä niiltä lakkoaseen.

STTK:n oma työryhmä sorvasikin uuden muotoilun, jossa ei erikseen mainita hengen- tai terveydenvaaraa. Tämä malli ei ilmeisesti ole kelvannut muille järjestöille.

Keskusjärjestöjen työryhmä kokoontuu seuraavan kerran kuukauden kuluttua, joten järjestöjen hallitukset ennättävät halutessaan ottaa kantaa uusiin ehdotuksiin.

Ay-liikettä kannustaa sovunhakuun huoli siitä, että hallitus muutoin ryhtyy itse rajoittamaan työtaisteluja lainmuutoksilla. Pelisääntöremonttia ovat vaatineet viimesyksyisen Tehy-kiistan jäljiltä niin pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kuin valtakunnansovittelija Juhani Salonius.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot