Mainos
Mainos

Ay-liike sijoittanut jättisummia ulkomaille

Ammattiyhdistykset sijoittavat jättisummia ulkomaille, mutta vaativat valtiolta kotimaisen omistuksen lisäämistä, kirjoittaa Aamulehti.

Lehden tekemän selvityksen mukaan ay-liikkeen yhdeksällä suurella liitolla on arvopaperisijoituksia ulkomaille yhteensä liki 140 miljoonaa euroa ja kotimaahan noin 210 miljoonaa euroa. Kiinteistösijoitukset eivät ole mukana luvuissa, vaan esimerkiksi osakkeet, rahastot, joukkovelkakirjat ja sijoitusvakuutukset.

Lehti laskeskelee, että ay-liike on sijoittanut ulkomaille noin 21 loton jättipotin verran rahaa. Tällä summalla voisi ostaa esimerkiksi neljänneksen Finnairista tai 2,65 prosenttia metsäyhtiö Stora Enson osakkeista.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn mielestä selvitys antaa väärän kuvan tilanteesta.

- SAK:n varallisuudesta viisi kuudesosaa on sijoitettu Suomeen ja yksi kuudesosa on pääasiassa euroalueen instrumenteissa. Uskon, että liitoissa valtaosa varallisuudesta on sijoitettu Suomeen, Lyly kommentoi.

Suomen suurin ammattiliitto JHL ilmoittaa Aamulehden haastattelussa, ettei se tiedä, kuinka suuria summia liitto sijoittaa ulkomaille. Kuitenkin JHL lakkoili viime viikolla painostaakseen valtiota pitämään tienrakennusyhtiö Destian omistuksessaan.

Aamulehden selvityksessä oli mukana kolme ammattiliittojen keskusjärjestöä ja kymmenen suurinta ammattiliittoa.

Ay-liike on toistuvasti ottanut kantaa kotimaisen omistuksen puolesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme