Mainos
Mainos

Ay-vaikuttaja jarruttelee ammattiliittojen yhdistämistä

Metalliliiton viestintäpäällikkö, ay-vaikuttaja Matti Putkonen pitää SAK:laisen superammattiliitto TEA:n perustamisen tahtia liian nopeana.

Huomenta Suomessa vieraillut Putkonen pelkää, että liian kova vauhti Teknologian ammattilaisten liiton perustamisessa voi hajauttaa koko ammattiyhdistysliikkeen.

- Hanke saattaa hajauttaa sopimustoimintaa liikaa ja viedä liian paljon liian nopeasti päätettäväksi paikalliselle tasolle. Jos se viedään eteenpäin liian nopeasti, pelkään, että on syntymässä selvä kasvupohja ay-liikkeen hajautumiselle.

Usean liiton yhdistämistä puuhataan SAK:ssa parhaillaan. Superliitto aloittaisi toimintansa näillä näkymin vuonna 2010.

Reilun 300 000 jäsenen liitto ei Putkosen mukaan ottaisi huomioon riittävästi kunkin alan työntekijöiden ammatti-identiteettiä. TEA:n jäsenten määrä kattaisi 30 prosenttia SAK:n kaikista jäsenistä.

- Riittävällä identiteetin huomioimisella ammattiliittoon sitoudutaan. Silloin ei lähdetä vaikeiden aikojen koittaessa heti heittämään jäsenkirjaa nurkkaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot