Mainos
Mainos

Äyräpää-palkinto professori Riitta Harille

Lääketieteen Matti Äyräpään palkinto on myönnetty akatemianprofessori Riitta Harille. Palkinnon arvo on 100 000 markkaa.

Hari sai Äyräpää-palkinnon

Äyräpää-palkinnon perusteluissa sanotaan, että professori Riitta Harin johtamaa Teknillisen korkeakoulun kylmälaboratorion aivotutkimusyksikköä pidetään maailman parhaana neuromagnetismin alalla. Hari on kehittänyt aivojen magneettikentän rekisteröintiin käytettäviä laitteita ja niiden käytännön sovellutuksia, joista tärkeimpiä on epilepsiapesäkkeiden paikantaminen.

Vakuutusyhtiöiltä myös palkinto

Myös Pohjola ja Suomi-yhtiö ovat myöntäneet oman lääketieteen palkintonsa. 100 000 markan tunnustus meni Töölön sairaalan plastiikkakirurgian yksikön johtajalle, professori Sirpa Asko-Seljavaaralle. Seljavaara on tunnettu erityisesti palovammakirurgian kehittäjänä. Hän on myös rintasyövän jälkeisten korjausleikkausten huippuasiantuntija.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot