Mainos
Mainos

Äyräpään palkinto Matti Haltialle

Lääkäriseura Duodecimin Matti Äyräpään palkinto myönnetään tänä vuonna Helsingin yliopiston neuropatologian professorille Matti Haltialle.

Haltia on eräs johtavista dementiaa tai kehitysvammaisuutta aiheuttavien keskushermostotautien tutkijoista. Professori Haltia on työryhmineen löytänyt jo 1970-luvulla uuden perinnöllisen ja tarttuvan Creutzfeldt-Jakobin taudin muodon. Viimeaikaisiin läpimurtoihin kuuluu Alzheimerin taudin uuden muodon kuvaaminen.

Haltia osallistuu myös jatkuvasti EU:n tutkimusohjelmiin, joista yksi liittyy ajankohtaiseen BSE-epidemiaan. Vuosittain jaettava Matti Äyräpään palkinto on 17 000 euron suuruinen.

Pohjolan palkinto Heikki Peltolalle


Pohjolan ja Suomi-yhtiöiden lääketieteen palkinto on myönnetty professori Heikki Peltolalle hänen ansioistaan infektiotautien tutkijana ja rokotusohjelmien kehittäjänä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Palkinto on noin 16 800 euron suuruinen.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme