Mainos
Mainos

Baarimikkojen pikkujoulupainajainen: Iso pomo joka vaatii kaikilta seksiä

– Pahinta pikkujouluissa on se tärkeilevä ja omasta mielestään maailman paras autokauppias, joka jossain vaiheessa iltaa päättää, että hän on myynyt niin paljon autoja, että voi vaatia pesää myös baarimikolta, tamperelainen baarityöntekijä kertoo.

Minna (nimi muutettu) on työskennellyt Pirkanmaalla baarimikkona lähes kymmenen vuotta. Kokemuksesta hän kutsuu pikkujoulukautta baarimikkojen pahimmaksi painajaiseksi.

– Pikkujoulujen aikana baarityöntekijät yleensä tappelevat tiskivuoroista, ettei tarvitsisi olla niin paljon asiakkaiden parissa baaritiskillä, Minna kertoo.

Yritysjuhlat jakaantuvat Minnan mukaan niin, että puolet pikkujouluista on härskin ja seksistisen toiminnan puuhajuhlaa ja puolet "normaalia käyttäytymistä".

– Pikkujoulujen vuoksi meillä on baarissa yleensä tuplamiehitys. Sekään ei kuitenkaan riitä, sillä välillä baarimikko joutuu setvimään pomon, sihteerin ja kolmannen pyörän välejä.

Stereotypia pomosta ja sihteeristä näkyy

Minnan mukaan tavallinen tarina on se, että baaritiskille jää nojaamaan vääryyttä kohdannut työntekijä, joka on katkera "reisiä pitkin ylenneille" kollegoilleen.

– Yleensä joku yrityksen pomo on käynyt sutaisemassa sihteeriä, ja toinen työntekijä tulee meille baarimikoille tilittämään sitä, kuinka lehmiä muut ylenneet ovat, Minna huokaisee.

Minnan mukaan pikkujouluissa käyttäydytään yleensä kuin maailmanomistajat. Baarimikkoa kohdellaan kuin evoluution alhaisinta olentoa ja yrityksen itsensä kokoamasta drinkkilistastakin valitetaan.

Kuudet pikkujoulut tänä jouluna

Yrityksellä on yleensä yhdet pikkujoulut vuodessa, mutta esimerkiksi Minna on tänä jouluna töissä kuusissa eri pikkujouluissa.

Pikkujouluja järjestävät yritykset ovat tärkeitä asiakkaita ravintoloille, joten baarihenkilökunta joutuu joustamaan.

– Baarissa meillä on sellainen linjaus, että pikkujouluasiakkaalta siedetään aika paljon, koska isosta ryhmästä tulee rahaa. Jos kännykkäkauppias kuitenkin päättää polttaa sisällä röökiä, kyllä hän lentää ulos, Minna kertoo.

Miten Minna itse varautuu tämän vuoden pikkujouluihin?

– Laitan päälle isot ja väljät vaatteet, jotta huutelua on mahdollisimman vähän. Isot farkut ja huppari on tarpeeksi peittävä asuvalinta, Minna kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme