Mainos
Mainos

Backman ei ymmärrä VM:n uusia leikkauksia

Hallintoministeri Jouni Backman kummastelee valtiovarainministeriön esitystä uusista leikkauksista ensi vuoden budjettiin.

Kirjoituksessaan tänään ilmestyneessä mikkeliläisessä Vapaus-lehdessä Backman toteaa, että valtiovarainministeriön perustelut leikkauksille eivät aukea ymmärrettäviksi ainakaan ensikuulemalta.

Backmanin mielestä yhteisöveron tuoton kasvu kunnissa ensi vuonna ei ole täysin ylimääräinen erä, vaan vain aikaistettua veronmaksua. Backman ihmettelee myös rakentamishankkeiden lykkäämistä.
-Rakentaminen ei todellakaan ole vielä muutamaa paikkakuntaa lukuunottamatta sillä tavoin ylikuumentunutta, että sitä tulisi hillitä. Pikemminkin työllisyyskehitys edellyttää vähintään suunniteltuja panostuksia niin valtion omaan rakennushankintaan kuin erityisesti vuokra-asuntorakentamiseen, Backman kirjoittaa.

Kolmas Backmania mietityttävä asia on arvonlisäverotuksen muuttaminen. Arvonlisäverokantoja on hänen mukaansa yhdistettävä, mutta miten ja missä aikataulussa, onkin jo toinen asia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme