Mainos
Mainos

Backman: Hallituksen selvitettävä puolustusvoimauudistuksen tapahtumaketju

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman vaatii hallitusta selventämään puolustusvoimien uudistuksen päätöksentekoa.

Backmanin mukaan uudistusta ei tarvitse valmistella uudelleen, mutta eduskunnalle on kerrottava, liittyikö päätökseen poliittista vaikuttamista.

— Menettelytavan osalta hallituksen on syytä selventää, onko tässä ollut poliittista ohjausta ja harkintaa, vai onko tämä ollut puhtaasti puolustusvoimien asiantuntijoiden tekemä listaus puolustusnäkökulmasta. Mielestäni kaikkein tärkeintä on, että hallituksessa käydään koko prosessi läpi ja eduskunnan suuntaan on syytä tuoda selvyyttä siitä, onko ollut poliittista ohjausta vai ei, koska tästä se hämmennys on syntynyt, Backman sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Backmanin mukaan kaikille puolueille on annettava mahdollisuus vaikuttaa säilytettäviin varuskuntiin, jos Dragsvikin kohdalla on toimittu niin.

– Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa Kontiorannan kohdalla voi herätä kysymys, että olisiko ministeri käyttänyt siinä ohjausta. Myös voidaan kysyä, olisivatko muut, etenkin hallituspuolueiden ministerit tai kansanedustajat voineet vaikka kysyttäessä vaikuttaa asiaan.

Puolustusministeri Stefan Wallin (rkp) on myöntänyt, että hän on vaikuttanut uudistuksen valmistelun aikana siihen, että Dragsvikin varuskuntaa ei lakkautettu.

(MTV3)

Katso SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backmanin haastattelu:(Huomenta Suomi 19.3.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme