Mainos
Mainos

Bäckman julkaisi listan väitöskirjansa haastateltavista

Dosentti Johan Bäckman on julkaissut listan suomalaisista asiantuntijoista, joita hän kertoo haastatelleensa väitöskirjaansa.

Bäckmanin haastateltavien listassa on useita nykyisiä ja entisiä poliisiviranomaisia, esimerkiksi suojelupoliisin entiset päälliköt Seppo Tiitinen ja Seppo Nevala. Lisäksi Bäckman kertoo haastatelleensa talousrikosasiantuntija Markku Hirvosta.

Kaikkiaan listalla on 41 nimeä. Henkilöt työskentelevät tai ovat työskennelleet muun muassa krp:ssä, supossa, valtakunnansyyttäjävirastossa, tullihallituksessa ja sisäministeriössä.

Keskiviikon 45 minuuttia -ohjelmassa kerrottiin, että Bäckmanin väitöskirjan haastatteluaineiston on nähnyt vain Bäckman itse. Vuonna 2006 Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa hyväksytty tutkimus selvitti itämafiaa.

Bäckman kertoi aiemmin pitäneensä lähteidensä nimet salassa herkän aihepiirin vuoksi. Nyt nimet voidaan hänen mukaansa julkistaa, koska haastattelujen ajankohdasta on kulunut tarpeeksi aikaa.

Bäckman kertoo haastatelleensa tutkimusta varten henkilökohtaisesta 113:a suomalaista, venäläistä ja virolaista asiantuntijaa. Lisäksi tutkimusta täydennettiin Bäckmanin mukaan muutamalla haastattelulla itärikollisuutta tutkineiden toimittajien kanssa.

Bäckman kertoo, että tutkimus sai rahoitusta muun muassa Suomen ulko- ja sisäministeriöstä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme