Mainos
Mainos

Bäckman näytti väitöskirjansa lähteet Ylioppilaslehdelle

Dosentti Johan Bäckmanin väitöskirjassa on yli tuhat sivua haastattelumateriaalia, kertoo Ylioppilaslehti nettisivuillaan. Lehti on päässyt tutustumaan väitöskirja-aineistoon.

Ylioppilaslehden mukaan aineisto vaikutti aidolta. Haastatteluille oli merkitty haastatteluaika ja -paikka.

Lisäksi tekstit etenivät, kuten on usein tapana, kun haastatteluäänite siirretään kirjoitusasuun. Bäckmanin kysymykset olivat lyhyitä ja toistuivat haastattelusta toiseen, ja vastaukset olivat pitkiä ja puhekielisiä.

Bäckman on sanonut, että haastattelut on tehty 1996-2002.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi viime viikolla, että Bäckmanin väitöskirja-aineistoa ei ole nähnyt kukaan muu kuin Bäckman itse. Väitöskirja käsittelee itämafiaa.

Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluoto on lähettänyt Bäckmanille selvityspyynnön väitöskirjan aineistosta. Selvityspyyntöön on vastattava viimeistään 23. marraskuuta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot