Mainos
Mainos

Bandidos-johtajille linnatuomiot

Sörnäisten ampumajupakasta on langetettu Helsingin käräjäoikeudessa tuomiot kahdelle Bandidos-moottoripyöräkerhon johtajajäsenelle. Oikeus ei kuitenkaan löytänyt näyttöä siitä, että Bandidos-miehet olisivat toimineet yhteistyössä.

Bandidos-moottoripyöräjengin presidentti ja varapresidentti on tuomittu vankeuteen Helsingin käräjäoikeudessa.

Miehet tulittivat heinäkuussa Helsingin Sörnäisten Vaasanaukiolla lahtelaisen Rogues Gallery- moottoripyöräjengin jäsentä sekä Lepakkojengin jäsentä. Toista osui luoti mahaan ja toista jalkaan.

Harri Tapio Reinikainen tuomittiin tapon yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta neljäksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen. Bandidos-presidentti Pentti Tapio Haapanen sai kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomion törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Oikeus ei löytänyt näyttöä siitä, että Bandidos-miehet olisivat toimineet yksituumaisesti. He olivat tekohetkellä kuitenkin pukeutuneet luotiliiveihin ja molemmilla oli kaksi laitonta asetta. Kukaan ulkopuolinen ei loukkaantunut iltahämärissä tapahtuneessa välienselvittelyssä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme