Mainos
Mainos

Bangkokissa rauhallista, bussilakko tulossa

Sekä Suomen Bangkokin-suurlähettiläs Lars Backström että Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Jukka Salama rauhoittelevat Thaimaahan matkustavia suomalaisia. He pitävät Thaimaata edelleen turvallisena matkakohteena Bangkokiin julistetusta hätätilasta huolimatta. Tämä päivä on ollut maassa rauhallinen. Huomenna Bangkokiin on odotettavissa bussilakko, myös lentokenttiä voidaan sulkea.

Suurlähettiläs Backströmin mukaan Thaimaahan matkustavien onkin hyvä varautua poikkeusjärjestelyihin.

- Huomenna Bangkokin busseista jopa 80 prosenttia seisoo, jos opposition uhkaus toteutuu. Lisäksi Thai Airwaysin ay-väki on ilmoittanut jarruttavansa lentoyhtiön toimintaa. Tänään jo yksi lentokentistä on ollut kiinni, suurlähettiläs Backström kertoi MTV3:n uutisille tänään iltapäivällä Suomen aikaa.

Vaikka Bangkokiin on julistettu hätätila, ulkonaliikkumiskieltoa ei silti ole.

- Poikkeustilahan tarkoittaa sitä, että ihmiset eivät saa kokoontua kaduille viittä ihmistä isompiin ryhmiin, mutta mitään ulkonaliikkumiskieltoa ei ole. Viime yön aikana oli väkivaltaisuuksia, joissa kuoli yksi ihminen ja loukkaantui 45, mutta päivä on ollut rauhallinen.

Alue, jolla levottomuuksia on, on tähän saakka rajautunut Bangkokin keskustaan ja hallintorakennusten luokse.

- Kun sieltä pysyy pois, voi lomailla kuten ennenkin, suurlähettiläs Backström sanoo.

Backströmin mukaan tilannetta on rauhoittanut hätätilan lisäksi se, että hallituksen kannattajat ovat poistuneet hallintoalueelta, jonne hallituksen eroa vaativat mielenosoittajat leiriytyivät jo viikko sitten. Maan armeija yrittää neuvotella osapuolten välillä, mutta on luvannut olla puuttumatta asiaan.

Maassa korkeintaan 500 suomalaista

- Hallintoalueella ei ole turistien kannalta mitään mielenkiintoista, joten sinnehän ei tavallisen turistin tarvitse mennä. Kaikki retket ja muu ohjelma on toteutettu normaalisti, Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Jukka Salama kertoo.

- Mielenosoitukset Bangkokissa ovat selkeän sisäpoliittinen juttu, mielenosoittajien tavoitteena on saada hallitus eroamaan. Pääministeri Sundaravej valittiin demokraattisesti, mutta kansa on nyt ilmeisesti tullut katumapäälle. Mielenosoittajat pitävät häntä entisen pääministerin Thaksinin marionettina, Salama taustoittaa tilannetta.

Thaimaassa on tällä hetkellä korkeintaan 500 suomalaista. Suomalaisten varsinainen matkasesonki maahan alkaa ensi kuussa.

LUE MYÖS:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme