Mainos
Mainos

Barentsin alueen pelastusyhteistyö tiivistyy

Tuoreen yhteistyöasiakirjan tarkoituksena on parantaa kuuden Barentsin alueen läänin kriisivalmutta ja tiedonkulkua. Kyseessä on kansainvälisesti merkittävä edistysaskel.

Barentsin alueen pelastusyhteistyö tiivistyy. Lapin, Norrbottenin, Finnmarkin, Tromsin, Nordlandin ja Murmanskin läänien maaherrat allekirjoittivat tänään pelastustoiminnan yhteistyöasiakirjan.

Lapin läänihallituksen mukaan asiakirjaa voidaan pitää kansainvälisesti merkittävänä edistysaskeleena. Ensimmäistä kertaa myös Norja ja Murmanskin alue liittyivät yhteistyöhön.

Asiakirjan tarkoituksena on vahvistaa kuuden Barentsin alueen läänin kriisi- ja suuronnettomuuksien johtamisvalmiutta ja rajat ylittävää tiedonvälitystä. Yhteistyön tavoitteena on lisätä läänien johtokeskusten yhteistyötä ja järjestää yhteisiä tapaamisia vähintään kerran vuodessa.

Pelastusylitarkastaja Seppo Lehdon mukaan vastedes läänit aikoivat järjestää yhteisiä harjoituksia. Myös tiedonvaihtoa erilaisissa onnettomuustilanteissa aiotaan parantaa ja Barentsin alueen valmiutta kehittää.

Pohjois-Kalotin suurin harjoitus käynnissä

Pelastustoiminnan yhteistyöasiakirja allekirjoitettiin tänään Norjan Finnmarkissa ennen Barents Rescue 2005 -harjoitusten avajaisia. Harjoitus on Barentsin alueen yhteinen pelastusharjoitus, johon osallistuu jopa 2000 ihmistä muun muassa Suomesta, Norjasta, Ruotsista, Venäjältä ja Englannista.

Lapin lääninhallituksen mukaan tapahtuma on tähän mennessä suurin siviilikriisinhallintaharjoitus Pohjois-Kalotin alueella. Järjestämisvastuu Finnmarkin alueella pidettävästä harjoituksesta on Norjan viranomaisilla.

Barents Rescue 2005 kestää 9. syyskuuta saakka. Tapahtumassa on tarkoitus harjoitella etenkin kansainvälistä yhteistyötä. Harjoitukseen sisältyy sekä laajoja kenttäharjoituksia että hälytysharjoituksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme