Mainos
Mainos

Barometri: Alkoholin käyttö näkyy lastensuojelussa

Heikoin tilanne on suurissa kunnissa, joissa alkoholi käytön ennustetaan kasvavan yhä.

Alkoholin käytön lisääntyminen kasvattaa erityisesti lastensuojelun kustannuksia, arvioivat järjestö- ja sosiaalijohtajat. Terveyden edistämisen keskuksen Alkoholibarometri 2004 -ajankohtaiskatsaukseen haastateltujen johtajien mukaan heikoin tilanne on suurissa kunnissa.

Suurien kuntien edustajista kaikki ennakoivat alkoholin käytön kasvavan yhä ja tilanteen muuttuvan pahemmaksi. Barometrin mukaan suurimmat kustannuspaineet ovat lastensuojelun ja perheneuvolatoiminnan lisäksi alkoholisairauksien hoidossa ja järjestyksenpidossa. Lähes joka toinen vastaaja arvioi päihteiden käytöstä aiheutuneet kuolemat merkittäviksi ongelmiksi alueellaan.

Barometri julkaistiin nyt kuudennen kerran. Vastaajat edustivat Terveyden edistämisen keskuksen 121:tä terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistävää järjestöä ja yhteisöä sekä kuntia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot