Mainos
Mainos

Barometri: Lastenhoidon rankkuus yllättää kolmekymppiset vanhemmat

Väestöliiton tekemässä perhebarometrissa arvioidaan, että kolmekymppiset vanhemmat voivat olla valvomisesta väsyneitä ja heillä on vähäiset lapsen hoidon tukiverkostot.

Lastenhoidon rankkuus yllättää monet kolmekymppisinä lapsia saavat. Väestöliiton perhebarometrissa arvioidaan, että kolmekymppiset voivat olla valvomisesta väsyneitä ja heillä on vähäiset lapsen hoidon tukiverkostot.

Moni kolmekymppinen turvautuukin ostopalveluihin, kun hakee apua arkeen. Neljännes vanhemmista ei ole saanut apua keneltäkään perheen ulkopuoliselta lasten hoitoon.

Isät ja äidit toivoisivat ystäviltä ja sukulaisilta erityisesti lastenhoitoapua. Moni nainen toivoo myös puolisonsa osallistuvan enemmän lastenhoitoon.

Tutkimuksen postikysely on tehty tammi-maaliskuussa 2005. Kysely lähetettiin 5000 avio- tai avoliitossa elävälle alle 3-vuotiaan esikoisen isälle tai äidille. He olivat syntyneet vuosina 1979-84 ja 1969-74. Kyselyn vastausprosentti on 53.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme