Mainos
Mainos

Barroso ja Halonen toivoivat malttia Lähi-idässä

Lähi-Idän tilanne otettaneen esille huomenna kun Israelin ulkoministeri vierailee Suomessa.

EU:n komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ja presidentti Tarja Halonen ovat huolissaan Lähi-idän tilanteesta. Barroso kehotti osapuolia malttiin.

- Kukaan ei voi ratkaista tilannetta israelilaisten ja palestiinalaisten puolesta. Tämä on ennen kaikkea heidän vastuunsa. Me voimme vain vedota väkivallan lopettamisen puolesta, Barroso sanoi Helsingissä.

Halonen arveli, että EU ja Suomi antavat viestinsä Israelille huomenna, kun Israelin ulkoministeri Tzipi Livni vierailee Suomessa tapaamassa pääministeri Matti Vanhasta ja ulkoministeri Erkki Tuomiojaa.

Israel on yön aikana jatkanut iskuja Gazaan jo kuudetta päivää.

Barroso otti kantaa myös maailman kauppajärjestö WTO:n neuvottelukierrokseen, joka päättyi tuloksettomana viikonlopun alla.

- Kaikkien osapuolten on tehtävä enemmän. Me uskomme edelleen, että Dohan neuvottelukierroksen onnistuminen on mahdollista, Barroso sanoi.

Barroso kävi tänään aamulla tapaamassa presidentti Halosta ennen komission ja hallituksen virallisia neuvotteluja. Keskusteluissa käytiin läpi EU:n perustuslain tilannetta ja unionin laajentumista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme