Mainos
Mainos

Belgialaiskelkkailija löytyi hyvissä voimissa

Poliisi toivoo, että moottorikelkkoja vuokraavat yritykset pitäisivät tarkempaa kirjaa vuokraajista.

Eilen Ivalossa kadonneeksi ilmoitettu belgialaiskelkkailija on löytynyt Rahajärven maastosta keskipäivän aikaan. Mies oli pieniä paleltumia lukuun ottamatta hyväkuntoinen.

Noin 50-vuotias belgialainen oli ajanut vuokramoottorikelkkansa kiinni kiveen, eikä saanut sitä omin voimin irti. Hän oli jättänyt kelkan ja kierrellyt eksyneenä Rahajärven alueella. Miehen paikallistivat moottorikelkoilla kulkeneet etsintäpartiot.

Poliisin mukaan mies oli huudellut itse apua, kun oli nähnyt moottorikelkkailijoita. Hän ei ollut vaikuttanut erityisen järkyttyneeltä omasta seikkailustaan. Miehen onneksi perjantai-illan 20 asteen pakkanen lauhtui yöksi, joten pahemmilta vammautumisilta vältyttiin.

Reittisuunnitelma tietoon

Ivalon poliisi kiittelee erityisesti vapaaehtoisia ivalolaisia moottorikelkkaharrastajia, jotka olivat suureksi avuksi miehen etsinnöissä. Myös paikalliset asukkaat ilmoittelivat poliisille havaintojaan yksinäisestä turistikelkkailijasta.

Poliisi toivoo, että moottorikelkkoja vuokraavat yritykset pitäisivät tarkempaa kirjaa vuokraajista. Nimen, syntymäajan, kansalaisuuden ja puhelinnumeron lisäksi olisi syytä kirjata ylös asiakkaan reittisuunnitelma. Yksin kelkkaileville pitäisi lisäksi kertoa oloista tunturissa ja valistaa heitä onnettomuuksien varalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme