Mainos
Mainos

Belgialaislaitos testaa Nokian akut uudelleen

Belgialainen tutkimuslaitos testaa Nokian akkujen turvallisuuden uudelleen. Nokia uskoo, että belgialaisen tutkimuslaitoksen aiemmassa tutkimuksessa olisi käytetty jäljitelmäakkuja.

Matkapuhelinjätti Nokia piti tänään Espoossa tilaisuuden, jossa se kertoi kamppailustaan heikkolaatuisia jäljitelmäakkuja vastaan. Yhtiön mukaan eri EU-maissa kuten Belgiassa ja Britanniassa tehtyjen yllätysiskujen tuloksena on löytynyt kymmeniä tuhansia piraattiakkuja. Kaiken kaikkiaan tänä vuonna on paljastunut yli viisi miljoonaa tämänkaltaista akkua.

Nokia aikoo englanninkielisenä julkaisemansa tiedotteen mukaan ryhtyä toimiin, jotta piraattiakkujen ongelma saadaan kitkettyä.

Nokian matkapuhelinten akkujen turvallisuusongelmat nousivat esiin keskiviikkona, kun uutiset kertoivat belgialaisen tuotetutkimuslaitoksen Test Aankoopin tuloksista, joiden mukaan Nokian eräistä alkuperäisakuista puuttuvat oikosulkusuojaukset. Laitoksen mukaan akut voivat kuumentuessaan sulaa ja räjähtää.

Nokia arvioi, että myös Test Aankoopin tutkimuksissa olisi käytetty jäljitelmäakkuja.

-Test Aankoop on suostunut tekemään uuden puolueettoman tutkimuksen, jossa käytetään vain Nokian alkuperäisakkuja. Laitos on luvannut toimittaa näiden testien tulokset niin pian kuin mahdollista, Nokian tiedotteessa sanotaan. Nokia aikoo julkaista verkkosivuillaan kuvia myös tyypillisimmistä piraattiakuista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme