Mainos
Mainos

Ben Furman, Olen ylpeä sinusta!

-Ratkaisukeskeisiä keinoja vanhemmille ja muille lasten kasvattajille

Arvio: Raija Kantomaa

(Tammi)

Positiivinen kasvatusopas, joka antaa kasvattajille keinot, joiden avulla voi vaikuttaa lasten käyttäytymiseen ja auttaa lasta elämisentaidoissa.

Kirja koostuu viidestä luvusta, joissa käsitellään muun muassa kehumista, tottelemista, aikuisten välisstä yhteistyötä sekä lasten tavallisten ongelmien ratkaisemista kotikonstein.

Kokenut pitkälinjan ammattilainen psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti Ben Furman tarjoilee kirjassaan maalaisjärkeä kasvattajille. Tehokkainta on positiivinen palaute eli lasten kehuminen, kannustaminen ja kiittäminen. Kirja kertoo miten, missä ja kuinka voi kehua luontevasti.

Toisessa luvussa neuvotaan konkreettisesti kuinka lapset voi saada tottelemaan tai lopettamaan jonkin asian tekemisen. Siihen ei tarvita avuksi kiristystä, uhkaamista tai lahjontaa. Jo tämä varmaan riittää vakuuttamaan, että kirja kannattaa lukea kaikkien, jotka ovat lasten kanssa tekemisissä.

Kirja neuvoo myös miten lasta voidaan auttaa ratkaisemaan ongelmat ja miten puuttua lasten tekemiiin vääryyksiin vastuuntuntoa kasvattavalla tavalla.

Helppolukuinen kirja, joka ei puuduta edes iltalukemisena vaan piristää ja antaa aineksia seuraavaan päivään lasten kanssa.

Kirjoittaja on toimittaja MTV3:n 45 minuuttia -ajankohtaisohjelmassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme