Mainos
Mainos

Bensa-ale ohi – tankkiin katoaa taas enemmän rahaa

Autoilijoiden juhlaviikot ovat pikku hiljaa takana – polttoaineen hinta on nousussa pitkän suvantovaiheen jälkeen.

Brent-raakaöljyn barrelihinta vajosi tammikuussa lähelle 45 dollaria, mutta eilen se oli kohonnut jo yli 60 dollarin. Vaikutus näkyi välittömästi suomalaisilla bensapumpuilla: 95-oktaanista polttoainetta ei myydä enää alle 1,3 eurolla / litra.

Eilen halvinta ysivitosta sai polttoaine.net -sivuston mukaan tankata Helsingin Tattarisuon St1:llä 1,324 eurolla litra. Litra dieseliä oli puolestaan halvinta Kangasalla (1,219) Teboililla.

95-oktaanisen polttoaineen keskihinta nousi yli 1,4 euron.

Eniten kuvettaan joutuivat kaivamaan eilen tankkaajat Savonlinnan Mertalan Nesteellä, jossa ysivitoslitra maksoi 1,499 euroa. Viime syyskuun 1,7 euron litrahintoihin on toki vielä matkaa.

Öljy- ja biopolttoaineala ry:n toimitusjohtaja Helena Vänskä kertoi Ilta-Sanomille, että öljy nähdään tällä hetkellä sijoituskohteena. Öljyn hintanousun lisäksi Vänskä sanoo, että bensiinin maailmanmarkkinahintaa on nostanut myös sen kysynnän kasvu Yhdysvalloissa.

Äänestys

Vaikuttaako bensan hinta autoilusi määrään?

Kyllä

Ei

Vaikuttaako bensan hinta autoilusi määrään?

Kyllä 44%

Ei 56%

44%
56%
ääniä 7504 kpl

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme