Mainos
Mainos

Bensalitra nousi vuodessa 1,30 markkaa

Bensiinin hinta on edelleen kallistunut. Öljy- ja Kaasualan Keskusliiton tuoreimman hintakatsauksen mukaan 95-oktaaninen bensiini maksoi joulukuun puolivälissä keskimäärin 6,44 markkaa. Lisäys edelliskuusta oli 22 penniä.

Liitto muistuttaa, että kuluttajahinnat voivat vaihdella eri paikkakunnilla ja huoltamoilla kilpailun vuoksi. Tämän vuoden alussa litra 95-oktaanista bensiiniä maksoi keskimäärin 5,14 markkaa. Vuoden aikana bensalitra on kallistunut siis 1,30 markkaa.

Bensiinin keskihinta lasketaan kuudesta kaupungista koottujen hintatietojen mukaan. Tiedot on painotettu paikkakuntien vuosimyynnillä ja markkinaosuuksilla. Jouluna joillakin paikkakunnilla bensiiniä myytiin tuntuvasti alennetuin hinnoin, mutta sen jälkeen ne ovat nousseet aiemmalle tasolle. Bensan hintaa on nostanut raakaöljyn kallistuminen. Se taas johtuu öljyntuottajamaiden Opecin päätöksestä rajoittaa tuotantoa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme