Mainos
Mainos

Bensiinin hinta nousee yhä

Bensiinin maailmanmarkkinahinnan viimeaikainen nousu vaikuttaa myös kuluttajahintoihin Suomessa. Öljyalan Keskusliiton mukaan koronnut hintataso näkyy vasta osittain. Liikennepolttonesteiden tukkuhinta seuraa Suomessa kansainvälistä hintatasoa. Bensiinin maailmanmarkkinahinta on noussut kesäkuun lopusta lähes 30 penniä litralta.

Heinäkuun puolivälissä 95-oktaanisen bensiinin keskihinta koko maassa oli 5,54 markkaa litralta. Myyntihinnasta suurin osa, noin 75 prosenttia on veroa valtiolle. Dieselöljyn keskimääräinen kuluttajahinta oli 3,70 markkaa litralta. Kilpailun vuoksi hinnat vaihtelevat paikkakunnittain.

Bensiinin kansainvälisen hinnan kohoaminen johtuu Öljyalan Keskusliiton mukaan siitä, että kysyntä on lisääntynyt tarjontaa voimakkaammin. Myös dieselöljynä ja kevyenä polttoöljynä myytävän kaasuöljyn hinta on kohonnut kesän aikana pääasiassa dollarin kurssinousun takia.

Viimeisten kuuden viikon aikana kaasuöljyn kansainvälinen hinta on noussut noin 13 penniä litralta.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme