Mainos
Mainos

Bensiinin hintahaitari lähentelee markkaa

Bensiinin hintahaitari lähentelee markkaa. Koko maata tarkastellen ero halvimman ja kalleimman 95E-litran hinnassa on 89 penniä. 98-oktaanisen bensan hintavaihtelu on 95 penniä. Dieselin hinnassa haitari on 1,39 penniä. Halpaa ja kallista bensaa löytyy tasaisesti ympäri maata. Läänien sisäinen hintahaitari on samaa luokkaa kuin valtakunnallinen.

Lääninhallitukset vertailivat polttoaineiden hintoja valtateiden varsilla kuluvan viikon tiistaina. Yleisimmin tankattavan 95E-litran sai halvimmalla Lounais-Suomesta Maskusta, jossa se maksoi 5,88 markkaa. Vertailun korkein hinta, 6,77 markkaa, löytyi Saariselältä Lapin läänistä. 98-oktaanisen bensiinin hinta vaihteli 5,98 markasta 6,93 markkaan ja dieselin 4,20 markasta 5,59 markkaan.

Bensiinien hinnat olivat lähes poikkeuksetta hyvin esillä. Tutkimuksessa todettiin myös hintojen vaihtelevan jopa saman päivän aikana. Vertailussa oli mukana 52 paikkakuntaa ja 105 jakelupistettä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme