Mainos
Mainos

Berlusconi vahvistaa virastoesityksen

Italian pääministeri Silvio Berlusconi vahvistaa, että hän on alustavasti sopinut kahden EU:n elintarvikeviraston sijoittamisesta Helsinkiin ja Parmaan pääministeri Paavo Lipposen (sd.) kanssa.

Berlusconi korostaa tiedotteessaan, että lopullinen ratkaisu on kuitenkin tehtävä yksimielisesti EU:n huippukokouksessa. Lisäksi Berlusconi aikoo ennen lopullista ratkaisua vielä keskustella asiasta Parman virastohakemusta ajavan komitean kanssa.

Pääministeri Berlusconi sanoo uskovansa, että asiasta saadaan ratkaisu, joka on sekä kansallisten etujen että Parman oikeutettujen toiveiden mukainen. Lipposen ja Berlusconin esityksen mukaan Helsinkiin sijoitettaisiin EU:n varsinainen elintarviketurvallisuusvirasto.

Parmaan tulisi EU:n maataloustuotteiden nimisuojaan ja alkuperätodistuksiin sekä eurooppalaisen omaleimaisen elintarvikekulttuurin edistämiseen keskittyvän virasto. Lipposen mukaan tämä malli on saanut tuen sekä EU:n komissiolta, puheenjohtajamaa Kreikalta sekä Ranskalta, joka on myös havitellut elintarvikevirastoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme