Mainos
Mainos

Berner: Finavian pitää punnita vahingonkorvausten hakemista

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan Finavian pitää punnita vahingonkorvausten hakemista ja entisen johdon ja hallituksen huolellisuutta johdannaissotkussa.

Berner sanoi, että muun muassa suurtappioita aiheuttaneiden johdannaisia myyneiden pankkien toiminta on selvitettävä.

Hän kertoi olevansa sitä mieltä, ettei valtio ole puuttunut Finavian operatiiviseen toimintaan epäsopivalla tavalla. Bernerin mukaan yhtiön hallituksella on paras tieto, mutta valtio-omistajan on katsottava asiaa laajemmin.

Berner vieritti vastuuta Finavian sotkuista edeltäjilleen.

– Ymmärrän hyvin myös sen, että edeltäjäni eivät ole halunneet koskea tähän kokonaisuuteen ottaen huomioon, mitä se aiheuttaa. Kun lähdet siivoamaan sotkua, joudut itse sen keskelle, Berner sanoi tiedotustilaisuudessa.

Kymmenien miljoonien tappiot

Lentokenttien toiminnasta vastaava Finavia teki vuosina 2009-2011 johdannaiskauppoja, joista tuli tappiota 34 miljoonaa euroa. Poliisi epäilee yhtiön entistä johtoa rikoksista johdannaissotkussa.

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) tekee itsenäistä laillisuustarkastusta Finavian tapahtumista. Tarkastuksen kohteena on menettelytapa ja perusteet, joilla päätettiin olla jatkamatta vahingonkorvausprosesseja johdannaisasiassa.

Taustalla on kysymys siitä, olisiko miljoonatappiot tuottaneiden sopimusten aikana toimineita toimitusjohtajaa, hallitusta ja tilintarkastajaa vastaan pitänyt käydä oikeusprosessi.

Samalla selvitetään Bernerin omistajaohjaustoiminta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme