Mainos
Mainos

Berner keskustelee ratojen kilpailuttamisesta kuljetusliittojen puheenjohtajien kanssa ensi viikolla

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) tapaa kuljetusliittojen puheenjohtajat ensi viikolla, liikenneministeriö tiedottaa.

Ministeri sanoo pitävänsä tärkeänä, että rautateiden henkilöliikenne avataan kilpailulle hyvässä ja tiiviissä yhteistyössä.

– Haluan varmistaa, että ammattiliittojen asiantuntemus on käytössämme koko valmistelun ajan, Berner sanoo tiedotteessa.

Berner ja kuljetusliittojen puheenjohtajat tapaavat ensi viikon keskiviikkona. Kuljetusliittoihin kuuluu seitsemän kuljetusalan liittoa.

Kuljetusliitot esittivät alkuviikosta tekemässään kannanotossa, että Bernerin esittämä uudistus romuttaa kansallisen kilpailukyvyn ja aiheuttaa tappioita Suomen vientiteollisuudelle.

Liitot ilmaisivat Veturimiesten liiton mielenilmauksen alla olevansa valmiita päättämään toimista, joilla liikenne- ja viestintäministeriö sekä hallitus saadaan luopumaan suunnitelmista VR:n pilkkomiseksi.

Toimia ei kuitenkaan yksilöity tarkemmin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme