Mainos
Mainos

Berner KSML:lle: digiverotus voi keventyä pian

Digiverotus voi keventyä Suomessa jo tänä vuonna, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) Keskisuomalaiselle.  

Sähköisten kirjojen osalta arvonlisävero voisi laskea Bernerin mukaan jo kuluvan vuoden aikana. Sanoma- ja aikakauslehtien digitilausten arvonlisäveron alentamiseksi Suomi pyrkii puolestaan vaikuttamaan tänä vuonna EU:n arvonlisäverodirektiiviin.  

Nykyisin peritään kymmenen prosentin arvonlisäveroa paperille painetuista sisällöistä, kun taas digisisällöissä vero on 24 prosenttia.  

Ministeri Bernerin mukaan maailma on digitalisoitumassa ja siksi on hänen mielestään väärin, että kehityksestä rangaistaan korkeammalla verolla.  

Median talousahdingossa on peräänkuulutettu myös paperisten mediasisältöjen arvonlisäveron alentamista kymmenestä prosentista. Berner ei pidä tätä kovinkaan todennäköisenä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme