Mainos
Mainos

Betonin laatuongelmille ei ole löytynyt selkeää selittäjää

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ei ole selvityksissään löytänyt yhtenevää tekijää työmailla havaittuihin betonin laatuongelmiin.

Tukes jatkaa näytteiden tutkimista, jotta arviot ongelmista saadaan tarkennettua. Erityisesti sementin seosainesuhteen merkitystä on tutkittava lisää. Taustalla on se, että kun sementtilaatua on vaihdettu toiseen tai reseptiä on muutettu, betoni on päässyt tavoitelujuuteensa. 

Tähänastisten selvitysten perusteella ongelmat liittyvät Tukesin mukaan pääosin pakkasen ja suolarasituksen kestävään p-lukubetoniin. Myös muiden betonilaatujen poikkeuksellisen hitaasta kuivumisesta on saatu yksittäisiä ilmoituksia.

Betonin laatua alettiin tutkia sen jälkeen kun Turussa yliopistollisen sairaalan työmaalla tuli ilmi betonin lujuusongelmia.

Betonin lujuusongelmat ovat olleet esillä esimerkiksi Turun yliopistollisen sairaalan ja Kemijärven sillan työmaiden ongelmien vuoksi. Näillä työmailla lujuusongelmien syyksi on kerrottu betonin liialliset ilmamäärät.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme