Mainos
Mainos

Betonin valtakausi tuhosi puurakennustaidon

Osaajapula uhkaa hyydyttää uuteen nousuun lähteneen puurakentamisen. Vuosikymmeniä jatkunut betonin valtakausi on hävittänyt puurakentamisen taidon koko rakennusalan ketjusta.

Työ- ja elinkeinoministeriössä tilannetta pidetään hälyyttävänä, koska eri puolilla maata on vireillä satoja uusia puurakennuskohteita.Puurakentamisen buumi uhkaa kompastua alan osaajapulaan.

- En usko että se hyytyy siihen mutta hidastuu, jos osaajat loppuu. Pelkona on, että tiedon puutteen takia tehdään virheitä, toteaa kehittämispäällikkö Markku Karjalainen työ- ja elinkeinoministeriö

Koulutuksen alasajo on hämmästyttävää, kohta ei ole edes puurakentamisen opettajia.

- Pelkään että tässä käy samalla tavalla kuin kaivosteollisuuden kanssa; Alan koulutus ajettiin alas ja nyt kun Suomessa on paljon kaivannaisteollisuutta niin osaajia ei ole ja niitä hankitaan ulkomailta, kommentoi Karjalainen.

Puurakentamisen modernit taidot poikkeavat aiemmasta. Osaamisvajetta on koko ketjussa.

- Kyse ei ole enää kasasta lankkua työmaalla, jota sahataan, naulataan ja naputellaan. Ne ovat teollisia tuotteita ja niiden oikeat käyttökohteet pitää tunnistaa. Ne pitää osata tilata ja myös suunnitella, kertoo kehitysasiantuntija Toni Kekki Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme