Mainos

Better Life -verkostosta valituksia - vitamiiniostoilla mukaan toimintaan

Viranomaiset tarkkailevat Suomessa leviävän Better Life -verkoston toimintaa.

Etukorttijärjestelmää ja verkostomarkkinointia yhdistelevään verkostoon houkutellaan edustajia kiivaasti erilaisissa esittelytilaisuuksissa. Toimituksen saamissa yhteydenotoissa kerrotaan, että mukaan yritetään saada erityisesti nuoria aikuisia.

Better Life on kiinnittänyt sekä Kuluttajaviraston että Poliisihallituksen arpajais- ja asehallintoyksikön huomion.

Kuluttajavirastosta kerrotaan, että tällä hetkellä vireillä on viisi Better Lifea koskevaa juttua. Ne koskevat lähinnä tilanteita, joissa asiakas haluaisi eroon edustajasopimuksestaan.

- Kuluttajat ovat ostaneet luontaistuotteita, sitoutuneet sopimukseen määräajaksi ja eivät ole päässeet siitä eroon. Jotkut eivät ole siinä tilanteessa tulleet huomanneeksi, että tähän täytyisi värvätä ihmisiä mukaan, kertoo lakimies Gunveig Planting-Visa.

Kuluttajavirasto on keskustellut Better Lifen kanssa markkinointi- ja sopimusasioista aiemminkin. Planting-Visan mukaan uudet valitukset johtavat siihen, että kuluttajavirasto lähtee nyt selvittämään asiaa.

Myös Poliisihallituksen arpajais- ja asehallintoyksikkö kertoo saaneensa yhteydenottoja liittyen Better Lifeen. Yksikön päällikkö Jouni Laiho kertoo, että toiminnan laillisuutta tutkitaan ja tarvittaessa yksikkö ryhtyy toimenpiteisiin.

Vitamiinipillereitä 800 eurolla

Liikemiehet verkoston takana kieltäytyivät televisiohaastattelusta, mutta halusivat kertoa liiketoiminnastaan kameroiden ulkopuolella. He vakuuttavat, että liiketoiminnassa seurataan tarkasti lainsäädäntöä.

Heidän mukaansa Better Life tarjoaa kaikille suomalaisille tavan tienata - parhaimmillaan viikkoansiot voivat nousta yli 2000 euron.

Better Life kertoo, että edustajiksi on lähtenyt jo pari tuhatta suomalaista.

Kyse on etukorttijärjestelmästä, johon on yhdistetty verkostomarkkinointi. Etukortilla saa alennuksia eri yrityksistä - keulamiesten mukaan yhteistyökumppaneita on jo 700.

Varsinaiseksi edustajaksi ja tienaamaan pääsee hankkimalla riittävästi pisteitä. Niitä saa ostamalla tuotteita verkoston verkkokaupasta.

Monille on suositeltu vitamiinipillereiden ostamista noin 800 eurolla - ne ovat Better Lifen pyörittäjien oman vitamiinikaupan tuotteita. Edustajaksi päästyään henkilö voi houkutella muita mukaan ja tienata heidän ostoksistaan.

Better Life kertoo laajentavansa toimintaansa vähitellen myös ulkomaille.

"Meitä vainotaan"

Kuluttajaviraston lakimies Planting-Visa kehottaa ihmisiä harkitsemaan tarkasti sopimuksen tekemistä.

- Kannattaa miettiä monta kertaa ennen kuin laittaa nimensä paperiin. Vaikka se kaveri olisi siinä mukana, vaikka olisi niin mukavaa jutella ja vaikka olisi niin kiva saada niitä vitamiinipillereitä, kannattaa harkita tarkasti.

Betterlifen liikemiehet puolestaan valittelevat liiketoimintaansa kohdistuvaa vainoa. Heidän mukaansa se alkoi jo, kun he pyörittivät verkkokauppaan keskittyvää Move-verkostoa.

Siitä miehet saivat Turun käräjäoikeudessa tuomiot markkinointi- ja rahankeräysrikoksista, mutta hovioikeus vapautti heidät syytteistä tammikuussa 2009.

Hovioikeuden mukaan Moven verkostobisneksessä oli kyse myös tuotteiden myymisestä - ei pelkästään rahankeräämisestä. Hovioikeuden mukaan yhtiö ei saanut kohtuutonta voittoa. Hovioikeus myös vetosi aikaisemman rahankeräyslain tulkintaan liittyviin epävarmuustekijöihin.

Katso Joonas Fritzen juttu

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot