Mainos
Mainos

Biaudet: Erikoissairaaloita ei valtiolle

Peruspalveluministeri Eva Biaudet ei innostu ajatuksesta siirtää erikoissairaanhoito valtion alaisuuteen. Biaudet sanoo vastauksessaan kansanedustaja Jouko Jääskeläisen (krist.) eduskuntakyselyyn, ettei asiaa ole erityisesti tarkoitus tutkia.

Biaudet'n mielestä suomalaisen terveydenhuollon yksi keskeinen vahvuus on ollut se, että vastuu toiminnasta ja päätöksenteko ovat kunnissa mahdollisimman lähellä kansalaisia. Erikoissairaanhoidon siirtäminen valtion alaisuuteen etäännyttäisi päätöksentekoa hoitoa tarvitsevista.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin ongelmat ovat virittäneet keskustelua siitä, pitäisikö erikoissairaanhoito ottaa kokonaan valtion vastuulle.

Eduskunnassa sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet ovat viitanneet myös Norjan esimerkkiin, johon he tutustuivat opintomatkallaan. Ministeri Biaudet lupaa vastauksessaan, että ministeriössä seurataan tiiviisti erityisesti muiden Pohjoismaiden kehitystä ja järjestelmien muutoksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot