Mainos
Mainos

Biaudet: Seksin ostamisesta rikos

Kansanedustaja Eva Biaudet toivoo seksipalvelujen ostamisen kriminalisointia. Biaudet korosti tänään Helsingissä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa käsitelleessä seminaarissa, että naiset kohtaavat väkivaltaa oman kotinsa lisäksi monessa yhteydessä.

Prostituutio sekä nais- ja lapsikauppa ovat tämän väkivallan yksi ilmentymä.

-Meidän tulisi ennen kaikkea keskittyä naiskaupan ehkäisemiseen ja torjumiseen, erityisesti vähentääksemme naisten ja lasten hyväksikäyttöä edistävää kysyntää, Biaudet sanoi.

-Naiskaupan vastustamisen olennainen osa on kysynnän ehkäiseminen, niin lainsäädännöllisin keinoin kuin esimerkiksi tiedotuskampanjoiden ja asennekasvatuksen kautta. Siksi prostituution asiakkuus tulisi kriminalisoida. Etenkin suomalaisten lähialueilla tekemät, lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset on Biaudet'n mukaan saatava loppumaan. Asia pitää hänen mielestään nostaa keskeiseen asemaan Suomen ja Venäjän rikoksentorjuntayhteistyössä.

Biaudet palaa ensi keväänä peruspalveluministeriksi vihreiden Osmo Soininvaaran jälkeen. RKP:n puoluekokous vaati seksipalvelujen oston kriminalisointia jo toissa kesänä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot