Mainos
Mainos

Bikinit vai toppatakki? Etelässä hätyytellään hellettä, Lapissa jopa räntäsadetta!

Suomi on pitkä maa ja se näkyy tämän päivän lämpötiloissa. Siinä missä Etelä-Suomi tavoittelee jälleen hellelukemia, voidaan Lapissa saada mahdollisesti jopa räntäsateita.

Lännestä viime yön aikana saapunut saderintama jakaa Suomen eteläosiin lämpimämmän ja Lappiin viileämmän ilmamassan. Aamupäivällä sateita saadaan Oulun korkeudella, hiljalleen sateet siirtyvät päivän aikana etelämmäs.

– Jyväskylästä pohjoiseen päin mentäessä lämpötila laskee dramaattisesti ja aivan pohjoisessa Suomessa ilmanala on niin viileä, että osa sateista tulee räntänä, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kertoo.

Iltapäivällä saderintama kulkee noin Vaasan korkeudelta Kainuuseen, ja saderintaman eteläpuolellakin voidaan paikoin saada kuurottaisia sateita.

Aivan eteläinen Suomi saa nauttia paikoin jopa täysin selkeästä taivaasta. Etelässä lämpötila kohoaa päivän aikana nopeasti ja hellerajan rikkoutuminen on jälleen lähellä sisämaassa.

Ensi yön aikana saderintama kulkee maan yli itään, jolloin viileämpi sää leviää koko maahan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme